Els menús de l'Acció estan basats en les guies nutricionals per a esportistes publicades pel Consejo Superior de Deportes.
Una alimentació equilibrada és fonamental per a gaudir de bona salut i, a més, en els esportistes també és fonamental per a obtenir un bon rendiment.
Una dieta adequada, en termes de quantitat i qualitat, abans, durant i després de l'entrenament i de la competició és imprescindible per a optimitzar el rendiment.
Una bona alimentació no pot substituir un entrenament incorrecte o una forma física regular, però, una dieta inadequada pot perjudicar el rendiment en un esportista ben entrenat.
______
Menú si el partit és al migdia o a la tarda:
1. Primer generós plat de pasta (macarrons, espaguetis, tallarines…etc.)
2. Segon plat: filet(s) de carn a la planxa (pollastre, gall dindi, porc, vedella…etc)
3. Postres: iogurt, peça de fruita….
Acompanyar tot el menjar amb pa i aigua.
MOLT IMPORTANT: Menjar entre 3 i 4 hores abans del partit. (Per a tenir temps de realitzar una bona digestió).
Abans del partit (entre 30 i 40 minuts), menjar un PLÀTAN.
______
Menú si el partit és al matí (per sopar la nit d'abans):
1. Arròs, pasta, puré de patates…
2. Truita francesa, peix blanc (lluç, llenguado, bacallà, llucet…etc)
3. Postres: iogurt, peça de fruita….
Acompanyar tot el sopar amb pa i aigua.
MOLT IMPORTANT: Sopar entre 3 i 4 hores abans d'anar al llit.
Esmorzar 2 hores (mínim) abans del partit.
______
Alimentación, nutrición e hidratación en el deporte. CSD